m
a
r
6 i dag10 i går74 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Mat

80kg
+
Bobby Green
0

Köttfärslimpa med tre olika färser

God klassiker

En härligt matig köttfärslimpa med kokt potatis, saltgurka och lingon - en svensk klassiker som alltid levererar. Själv gillar jag en knorr på den som vi brukar göra hemma där man använder löksoppspulver som krydda och bakar in både mozzarella och parmaskinka i färsen innan man rullar ihop den till en korv. Testa det och ni kommer att ha en ny favorit. I det här klippet visar Sarah Carey hur hon brukar göra när det står köttfärslimpa på menyn. Re...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, köttfärslimpa, gott, mat, lunch, Everyday Food, Sarah Carey, klassiker
94kg
+
Bobby Green
0

Så här styckar man en halv gris

Bryan Mayer visar

Styckaren och författaren Bryan Mayer visar här hur man går tillväga när man ska stycka en halv gris. Under tiden berättar han om alla styckdelar så om du exempelvis inte visste var kotletten satt får du reda på det här.
Läs mer om Mat, stycka, gris, mat, Bon Appétit, Bryan Mayer
82kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! i dag är det Messmörets dag!

Bred lite extra på mackan

Till och med messmöret har en egen dag - och den är i dag. Personligen har jag aldrig varit ett fan av smörgåspålägget men vissa diggar det hårt. Det finns två versioner - getmessmöret som har getmjölk som bas och det vanligare messmöret som istället är baserat på komjölk. Vilken är din favorit?
Läs mer om Mat, messmör, Messmörets dag, tut i luren, pålägg, smörgåspålägg
89kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsey gör amerikansk frukost

Ägg i hash browns

Kocken Gordon Ramsey vevar här ihop en klassisk amerikansk frukost bestående av ägg, hash browns och bacon.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsey, mat, frukost, USA, Amerika, frulle
78kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson och Sean Evans gör mackor

Mario Batali bedömer vilken som är bäst

Sean Evans har mött Action Bronson i en duell där de båda fick göra varsin smarrig macka. Sen fick kändiskocken Mario Batali bedöma vem som hade lyckats bäst med sin skapelse.
Läs mer om Mat, Sean Evans, Sean in the wild, Action Bronson, macka, Mario Batali, mat
129kg
+
Bobby Green
0

Häng med till en surströmmingsfabrik

Great Big Story besöker Söråker

Internet svämmar över av videoklipp där folk testar surströmming. Givetvis äter alla på fel sätt men annars skulle de ju inte få några reaktioner eller tittningar. Jag ska ärligt säga att jag aldrig testat själv, men det kanske kommer att ske någon gång i framtiden om någon erfaren visar hur man ska göra - öppna burken under vatten och sedan äta på knäckebröd med rätt tillbehör är det jag har hört i alla fall. Great Big Story blev intresserade av...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, surströmming, Oskars surströmming, fabrik, fabriksbesök, mat, Great Big Story
95kg
+
Bobby Green
0

Så gör du din egna szechuan-sås

Binging with Babish återskapar originalet

Binging with Babish har fått tag i lite szechuan-sås och bestämde sig för att försöka sig på att göra den själv. Han gjorde även ett gäng med kycklingnuggets för att doppa i såsen - frågan är vilken av dem som smakar bäst?
Läs mer om Mat, Binging with Babish, szechuansås, szechuan, sås
70kg
+
Bobby Green
0

Nya majonnäser från Erik Lallerstedt

Ska passa bra till fisk- och skaldjur

Det börjar så smått bli dags att duka fram skaldjur och till det vill nog de flesta sleva upp en klick majonnäs. Därför lanserar Erik Lallerstedt nu tre stycken nyheter inom denna kategori såser - en naturell, en smaksatt med chili och lime och en med dill och citron. Dessa ska fungera bra till alla fisk- och skaldjursgrejer man kommer sätta i sig i höst. Förpackningen är på 230 milliliter och du ska hitta den i kyldisken på affären från och med...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Eriks såser, majonnäser, sås, majonnäs, majo, Erik Lallerstedt
111kg
+
Bobby Green
0

Max toastbröd nu i vanliga butiker

Burgare till frukost?

Hamburgerkedjan Max kör just nu en kampanjburgare man kallar för Frisco Hot Melt Toast. Den skiljer sig lite från tidigare burgare då brödet är ett Frisco-bröd i rostbrödsform. Precis som en del andra av Max produkter kommer nu detta bröd att börja säljas i vanliga butiker. På så vis kan du göra burgaren själv hemma, eller bara veva ihop en klassisk rostmacka med marmelad och ost. Christoffer Bergfors som är Sverigechef på Max säger följande: ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Max, Frisco Hot Melt, toastbröd, butik
116kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! I dag är det kebabens dag!

Då var måndagens middag spikad

En vanlig trist måndag kanske ni trodde när ni steg upp i dag, men så är inte fallet. I dag är det nämligen kebabens dag och det måste ju såklart firas. Hur? Genom att vräka i sig massa kebab såklart! Kör det på en flottig pizza, som en tallrik eller rulle - valet är ditt men kebab får det i alla fall bli till middag. Om du nu gillar det förstås. Den godaste kebaben jag någonsin har ätit var i Barcelona, var ligger ditt ställe?
Läs mer om Mat, kebab, kebabens dag, mat, gott, temadag
87kg
+
Bobby Green
0

Enkel fiskcurry med Jamie Oliver

Snabbt och lätt

Om du är sugen på en maträtt som går snabbt och lätt att laga till och tröttnat på fiskpinnar kanske det Jamie Oliver lagar till här kan vara något?
Läs mer om Mat, Jamie Oliver, fiskcurry, mat, matlagning, tips
87kg
+
Bobby Green
0

Sean lär sig göra pizza hemma

Kommer Dominics mamma att bli impad?

Att veva ihop en egen pizza hemma är självklart inget märkvärdigt, men väldigt trevligt om man inte är sugen på att köpa färdiga grejer. I det här klippet från First We Feast visar Sean hur man kan göra om det ska lagas pizza hemma. Till sin hjälp har han Dominic Morano som i vanliga fall roddar pizzastället Prince Street Pizza.
Läs mer om Mat, pizza, hemma, Sean in the Wild, matlagning, hemma, First We Feast
115kg
+
Bobby Green
0

Världens hårdaste mat

Så här gör man den

Katsuobushi är det japanska namnet för flingor av torkad och rökt bonitofisk. Om du köpt det i Sverige någon gång har det säkert haft namnet bonitoflingor. Man använder oftast Katsuobushi som en ingrediens i den japanska buljongen dashi, som är grunden för exempelvis misosoppa. Det tar ett halvår att göra Katsuobushi och i det här klippet får vi träffa Takashi Suzuki som har jobbat med detta i 30 år....
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Great Big Story, Katsuobushi, mat, Japan
93kg
+
Bobby Green
0

JunsKitchen gör udonnudlar

Tjockare än vanligt

I det senaste klippet från JunsKitchen lagar man till en Tempura med udonnudlar. Dessa nudlar är lite tjockare och matigare än vanliga nudlar och resultatet ser riktigt smarrigt ut.
Läs mer om Mat, Tempura, nudlar, JunsKitchen, mat, lunch, gott, udonnudlar
105kg
+
Bobby Green
0

Så gör du tomatsås från färska tomater

Såsen är chef!

Att köpa färdig tomatsås är enkelt, men det är inte jättemycket svårare att göra egen från grunden. Här visar SeriousEats hur du ska göra, och det hela kommer garanterat att bli godare än färdigköpt.
Läs mer om Mat, tomatsås, tillagning, färsk, mumma, SeriousEats
96kg
+
Frode Wikesjö
0

Hur man lagar riktigt krispiga pommes

Känns lite överambitiöst

Om man nu verkligen vill få till riktigt krispiga pommes krävs det att man gör en hel del förarbete innan man slänger ner potatisen i fritösen. Så om man har ambitionen och tålamodet så kan man ju kolla in hur man går tillväga i klippet ovan.
Läs mer om Mat, Pommes, Krispigt
139kg
+
Frode Wikesjö
0

Hur man bäst bryner mat

Grant från ChefSteps visar

Grant från ChefSteps visar här hur några tips på hur man bryner diverse maträtter på bästa sätt.
Läs mer om Mat, tasty, Mat, Chefsteps
40kg
+
Roger Åberg
0

Nu börjar Glenn Hysén med mat-tv

Ska laga helt vanlig jävla mat

Det finns hur mycket mat-tv som helst där man gör det ena konstigare än det andra. Mat.se tänker nu göra ett mat-program med Glenn Hysén där han ska laga helt vanlig mat. Frågan är om det har behövts eller om vi bara vill se Glenn försöka i köket. – Det har varit kul. Det lagas allt ifrån pytt i panna till vegetariskt, även fast det är lite motvilligt. Första avsnittet kommer sista augusti.
Läs mer om Mat, glenn hysén,
96kg
+
Frode Wikesjö
0

Jamie Oliver lagar kyckling med harissa

Kladdigt att tillaga men resultatet ser ju gott ut

Den nakna kocken Jamie Oliver har en ny kokbok ute där han pimpar recept med endast fem ingredienser. Ett av bokens recept är kyckling med harissa och hur man tillagar det kan man beskåda ovan.
Läs mer om Mat, Jamie oliver, harissa, kyckling, laga mat
107kg
+
Roger Åberg
0

Så här görs finpastan

Rätt vackert

Jag älskar att se hur saker man tar för givet görs. Som pasta. Det här klippet är från Sfoglini som gör pasta i New York.
Läs mer om Mat, pasta, new york
92kg
+
Frode Wikesjö
0

Jamie Oliver lagar kyckling

I morgon är det inte fredag

I dag är det inte fredag men man kan ju ändå äta kyckling i kväll. Något som passar bra med kyckling är ju citron och dessa två grejer är något som Jamie Oliver kombinerar i klippet ovan. Till kycklingen har han en sötpotatismos och lite broccoli.
Läs mer om Mat, Jamie oliver, citron, Kyckling, laga mat
83kg
+
Frode Wikesjö
0

The Food Ranger besöker Borneo

Mumma

YouTube-kanalen The Food Ranger åker jorden runt för att prova gatumat från hela världen. Nyligen besökte han Borneo där han så klart fick smaka en massa godsaker.
Läs mer om Mat, Borneo, The Food Ranger
92kg
+
Frode Wikesjö
0

Chris Bianco bakar pizza med Aziz Ansari

Perfekt ju om man nu har en vedugn ståendes på verandan

Komikern Aziz Ansari är besatt av att laga den perfekta pizzan hemma så han fick besök av kocken Chris Bianco som skrivit en bok om hur man lagar riktigt god pizza hemma.
Läs mer om Mat, Chris Bianco, Pizza, Aziz Ansari
96kg
+
Frode Wikesjö
0

Gordon Ramsay lagar risotto med David Beckham

Eller rättare sagt mot

Det är svårt att hitta en godare maträtt än en riktigt bra risotto så därav är det ju alltid lika kul att se när någon tillagar denna fantastiska maträtt. I detta klipp får vi göra just det då man här får se när Gordon Ramsey tävlar mot David Beckham om vem som kan tillaga den bästa risotton.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, David Beckham, Risotto
78kg
+
Frode Wikesjö
0

Några mackor från Piranhas

Flott!

På Piranhas i Nashville kan man äta mackor som man sannolikt kommer bli rätt mätt av. I klippet ovan kan man se när några av dessa mackor tillagas och jag skulle vilja påstå att jag blir mätt bara av att titta på dem.
Läs mer om Mat, Piranhas, Nashville, Mackor, Flott
88kg
+
Frode Wikesjö
0

Shira Bocar lagar Baba ghanoush

Riktigt bra grejer detta

Nu mot slutet av sommaren kan man hitta aubergine rätt billigt lite överallt och det innebär ju att man borde passa på att laga till lite baba ghanoush. Baba ghanoush kan man väl säga är den där lite ibland bortglömda kusinen till den otroligt mycket mer populära maträtten Hummus. Men det betyder inte att det är sämre för det, snarare tvärtom. Precis som med hummus finns det ju massvis med olika sätt att göra det på och det gäller ju att hitta r...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Shira Bocar, Baba ganouj, BABA GHANOUSH
69kg
+
Frode Wikesjö
0

Action Bronson dricker vin i Paris

Oui, oui mother fuckers

Nyligen tog Action Bronson sig en ny tur till Paris för att äta en massa mat och dricka en massa vin med vindistributörer Clovis Ochin. I detta klipp besöker de restaurangerna YARD, La Buvette samt Le Servan och hur det gick till kan man beskåda ovan.
Läs mer om Mat, Action Bronson, Paris, Frankrike
112kg
+
Roger Åberg
0

Om kända regissörer gjorde matfilmer

Michael Bay spränger ihop lite våfflor

Matfilmer, alltså inte långfilmer om mat utan de porriga klipp som visar hur man gör maträtter, börjar bli riktigt avancerade. David Ma heter en kille som har tagit sig ann tre regissörers stilar och gjort matfilmer med inspiration från dem. Överst ser ni Michael Bay-versionen och nedan Wes Anderson, Tarantino och Alfonso Cuaron. Även om den sista kanske mest är hans film Gravity.
Läs mer om Mat, Michael bay, mat
134kg
+
Frode Wikesjö
0

Jamie Oliver lagar en carbonara

Mumma

I dag är det måndag och då kan det ibland vara rätt gött att köra en enklare pastarätt till middag. Så i klippet ovan kan man se hur den brittiska kocken Jamie Oliver tycker att man ska laga till en klassisk carbonara.
Läs mer om Mat, Jamie oliver, carbonara, pasta, laga mat
79kg
+
Bobby Green
0

Ett besök hos Tito's Tacos

Tacofredag ftw!

I dag är det fredag och då vet ni vad som gäller - tacosmys! Så långt är nog alla med, men sen blir det svårt - hårt eller mjukt bröd till tacosen? Hos Titox27s Tacos i Los Angeles är det hårt som gäller och Eater har varit där för att spana in vad de serverar. Det här är tydligen ett ställe som man antingen älskar eller hatar, en som dock diggar det är skådespelaren Jack Black som är en ständigt återkommande besökare.
Läs mer om Mat, mat, tacos, Tito's Tacos
134kg
+
Bobby Green
0

Stephen Colbert mumsar heta kycklingvingar

Sean Evans hälsar på i studion

Sean Evans som är programledare för programmet Hot Ones där kändisar får komma och äta starka kycklingvingar har nu istället hälsat på hos en kändis, närmare bestämt Stephen Colbert. Men inte hemma hos Stephen utan i hans studio där han kör sin show.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Stephen Colbert, kycklingvingar, heta, Sean Evans, mat
86kg
+
Bobby Green
0

Puerco Pibil från Once Upon a Time in Mexico

Klassisk mexikansk maträtt

Puerco Pibil är en klassisk mexikansk maträtt med sting. Den äter man bland annat i filmen Once Upon a Time in Mexico och av den anledningen har Binging with Babish lagat just detta i sitt senaste klipp. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Once Upon a Time in Mexico, mat, Puerco Pibil
92kg
+
Bobby Green
0

Så gör du egna nuggets

Godare än hos snabbmatsstället

Om du inte är sugen på att ta dig till snabbmatsstället men ändå sugen på nuggets, eller friterade kycklingbitar som man också kan säga, kan du ju självklart göra egna hemma. Farideh Sadeghin visar hur du ska göra i det här klippet.
Läs mer om Mat, Munchies, nuggets, DIY, mat, kyckling, snabbmat
73kg
+
Bobby Green
0

Ät den här mängden och du kan dö

Kläm inte 24 tandkrämstuber på raken

Det är inte så svårt att räkna ut att om man äter obscena mängder av någonting så kan kroppen ta skada av det, och i värsta fall kan du dö. I det här klippet som är del två av AsapSCIENCEs x22This Much Will Kill Youx22 tar man upp ett par olika saker som kan vara förödande om du överkonsumerar. Första delen har ni här nedan.
Läs mer om Mat, äta, farligt, AsapSCIENCE
81kg
+
Bobby Green
0

Lite mat och efterrätt från Zelda

Binging with Babish lagar

I Binging with Babishs senaste klipp lagar han lite mat från Zelda och han hinner även med att vispa ihop en tårta - med topping gjord av världens mest illaluktande frukt Durian. En bit av den frukten testade jag för någon vecka sen och det var en minst sagt speciell upplevelse.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Zelda, tårta, monstertårta, Monster Cake
97kg
+
Bobby Green
0

Småttingar lagar mat

I MasterChef Junior Junior

Gordon Ramsays värsta skrik- och gapperiod verkar vara över och nu för tiden verkar han vilja bli så folklig som möjligt. TV-programmet MasterChef har exempelvis knoppat av sig till MasterChef Junior och som vi alla vet får man inte svära åt barn. Nu kommer nästa grej - MasterChef Junior Junior där riktigt små barn ska laga mat som sedan bedöms av Gordon tillsammans med mat-konnässören James Corden. Givetvis ett påhitt alltihop, men vi kanske int...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, James Corden, Gordon Ramsey, matlagning, mat, MasterChef Junior Junior
102kg
+
Bobby Green
0

Så gör du Shake Shacks ostiga pommes hemma

Och milkshake!

Mark Rosati från Shake Shack har hälsat på i Munchies kök och visar där hur man gör deras berömda pommes dränkta i ostsås. Förutom det får vi även reda på hur deras populära milkshake blir till.
Läs mer om Mat, Munchies, Shake Shack, DIY, pommes, shake, mat, gott, snabbmat
94kg
+
Bobby Green
0

Häng med till International Pizza Expo i Las Vegas

The Pizza Show är tillbaka

Säsong två av Munchies The Pizza Show är här och i det första avsnittet får vi hänga med till International Pizza Expo i Las Vegas. Det är precis vad det låter som, en enorm mässa för allt som har med pizza att göra.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, Las Vegas, mat, gott, The Pizza Show
74kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsey och hans son jagar pytonorm

Och äter upp den

Gordon Ramsey tog med sig sin son Jack ut på lite pytonormsjakt. Med sig hade de en av de bästa ormjägarna som finns och när de väl hittat sitt byte visar Gordon hur ormen ska tillagas.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsey, pytonorm, matlagning, mat, The F Word
85kg
+
Bobby Green
0

Lemon Pepper Wet från TV-serien Atlanta

En mycket populär kycklingvinge

TV-serien Atlanta är troligtvis mest känd för att rapparen Donald Glover är med i den, eller är det tack vare kycklingvingarna som kallas för Lemon Pepper Wet? Här ger Binging with Babish oss receptet på dessa i alla fall.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Atlanta, Donald Glover, TV-serie, kycklingvingar, Lemon Pepper Wet
119kg
+
Bobby Green
0

Lego-frukost

Hårt bröd någon?

Här har vi en snygg stop motion-film från BrickBrosProductions som visar hur det skulle se ut om allt på frukostbordet bestod av Lego. Tre dagar tog filmandet och det hela är sammansatt av 1 500 stycken bilder.
Läs mer om Mat, Lego, frukost, frulle, mat, stop motion, BrickBrosProductions
88kg
+
Bobby Green
0

Heta kycklingvingar och Cara Delevingne

Pratar om hur hon överlevde Burning Man

Fotomodellen och skådespelaren Cara Delevingne har varit och hälsat på First We Feast för att äta lite heta kycklingvingar och svara på lite olika frågor som programledaren Sean Evans har.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, Cara Delevingne, Hot Ones, gott
124kg
+
Bobby Green
0

Eater träffar Emma Bengtsson från Aquavit

Svenskan med två Michelinstjärnor

Svenskan Emma Bengtsson är kökschef på den skandinaviska restaurangen Aquavit som ligger på Manhattan i New York. Hon är den första svenska kvinnan som erhållit en Michelinstjärna och den enda i New York som har två stycken stjärnor. Maten som serveras har hon hämtat inspiration till från sin barndom i Sverige. Eater har varit och träffat henne och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, mat, Michelinstjärnor, Emma Bengtsson, Aquavit, kock, restaurang, Eater
90kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish firar en miljon

Lagar till riktigt stora tacos

YouTube-kanalen Binging with Babish har blivit riktigt stor och nu firar man en miljon prenumeranter. Vi får därför hänga med och se lite hur det går till bakom kulisserna, och så lagas det riktigt stora tacos.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, prenumeranter, tacos, fira
121kg
+
Bobby Green
0

Han är pappa till Carolina Reaper

Världens starkaste chilipeppar

Ed Currie gillar starka saker, riktigt starka saker. Därför såg han till att odla fram den starkaste chilin i världen - Carolina Reaper. Den har ett Scoville-värde på över 1,5 miljoner och här berättar han lite om växten som kan få den tuffaste av tuffa att storböla. Har ni testat?
Läs mer om Mat, Carolina Reaper, Great Big Story, stark, het, chili, Ed Currie, odla
80kg
+
Bobby Green
0

Traditionell nigeriansk mat på Cafe Abuja

Ligger i Texas

I Houston, Texas ligger Cafe Abuja som serverar traditionell nigeriansk mat. Eater har varit och besökt stället för att kika vad de har i de stora grytorna, och allt ser riktigt gott ut.
Läs mer om Mat, nigeriansk mat, Eater, gott, restaurang, USA, Cafe Abuja
74kg
+
Bobby Green
0

Rappare förklarar sin kärlek till kycklingvingar

Lemon Pepper is the shit

Personligen har jag aldrig förstått det här med kycklingvingar men det verkar ju vara en stor grej, speciellt i staterna. Här har First We Feast snackat med rapparna Rick Ross, Donald Glover och Wacka Flocka Flame som alla förklarar sin stora kärlek till Lemon Pepper Wings.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, Lemon Pepper Wings, besatt, mat, kyckling
90kg
+
Bobby Green
0

Möt Tempura-mästaren Kiyoshi Chikano

På Michelin-restaurangen Tempura Matsui

På restaurangen Tempura Matsui i New York jobbar kocken Kiyoshi Chikano och han är mästare på det här med Tempura. Det kan man bli om man håller på med maträtten i 27 år.
Läs mer om Mat, Tempura, mat, Eater, gott, friterat, Kiyoshi Chikano, Tempura Matsui
91kg
+
Bobby Green
0

Så gör du upp en lägereld med olika zoner

Tips för den hajksugne

Brad Leone från Bon Appétit visar här hur man gör upp en lägereld med flera olika värmezoner så att man kan laga lika god mat i skogen som hemma. Eller ja, det brukar faktiskt smaka bättre utomhus om nu vädret tillåter och man är rejält hungrig efter en lång hajktur.
Läs mer om Mat, grilla, utomhus, tips, Bon Appétit, Brad Leone, vildmark
68kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish lagar duvpaj

Season 7 is coming

Det råder inte helt oväntat Game of Thrones-hysteri just nu eftersom den sjunde säsongen snart är här. Den vågen vill många såklart rida på, så även Binging with Babish som här lagar till lite klassiska rätter från serien. Som exempelvis duvpaj.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Game of Thrones, mat, matlagning