m
a
r
3 i dag64 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Binging with Babish firar en miljon

Lagar till riktigt stora tacos

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Mat

YouTube-kanalen Binging with Babish har blivit riktigt stor och nu firar man en miljon prenumeranter. Vi får därför hänga med och se lite hur det går till bakom kulisserna, och så lagas det riktigt stora tacos.

Han är pappa till Carolina Reaper

Världens starkaste chilipeppar

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Mat

Ed Currie gillar starka saker, riktigt starka saker. Därför såg han till att odla fram den starkaste chilin i världen - Carolina Reaper. Den har ett Scoville-värde på över 1,5 miljoner och här berättar han lite om växten som kan få den tuffaste av tuffa att storböla. Har ni testat?

Öl, gott
Foto: Pexels

Tut i luren! I dag är det ölets dag!

Bästa dagen

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Öl

2012 lät Sveriges Bryggerier instifta ölets egen dag för att hylla till den svenska ölkulturen. Ölets dag infaller alltid den tredje onsdagen i juli varje år, och det är ju i dag det! I dag ska man alltså uppmärksamma bryggmästarna, passionen för drycken och hantverket det är att brygga öl. Många bryggerier öppnar upp för allmänheten och håller öppet hus och alla aktiviteter anknutna till denna dag hittar ni på länken nedan.

Så känner du igen regissören Christopher Nolan

Har sitt egna sätt att göra film på

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Film

Det finns många stora regissörer som har ett sätt att göra filmer på som nästan gör att man kan klura ut vem som har hållit i rodret utan att för den delen tjuvläsa innan. Wes Anderson och Quentin Tarantino är två av dem, och givetvis även Christopher Nolan. Om honom pratar ScreenPrism här.

Hiphop och R&B nu mer populärt än rock

I alla fall i USA

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Musik

Nu står det klart - hiphop och R&B har gått om rocken. För första gången, i alla fall för USA, är inte rockmusiken lika populär längre. Detta kommer från en rapport gjord av Nielsen Music som säger att hiphop och R&B står för 25,1 procent av all musik som konsumeras i USA, rocken ligger på 23 procent. Rock leder dock fortfarande när det kommer till albumförsäljning där den står för 40 procent. Fysiska kopior är som vi redan vet inte framtiden och när det kommer till att strömma musik är hiphop och R&B nästan lika populärt som rock och pop sammanslaget.

Själv föredrar jag det ni kan höra här nedan.