m
a
r
8 i går75 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Världens svåraste karaoke-låt

Låten om Island

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Musik

Island utmanar dig till att sjunga vad de säger är världens svåraste karaoke-låt. Det är det troligtvis inte, men vi får i alla fall trevliga bilder från den vackra ön.

Sverige kan snart få ett katt-kafé

Drick kaffe och klappa katter

Visa inte Passet-artiklar
Passet / Upplevelser

Den 26 oktober kommer det att lanseras en kampanj på Kickstarter där målet är att samla in pengar till ett katt-kafé. Planen är att det ska ligga på Södermalm och att man ska kunna gå dit, ta en fika, och klappa någon av de katter som kommer att finnas där. Företeelsen är ny i Sverige men väldigt populär i exempelvis Japan och England.

Stället kommer att heta The Cat Corner och man kommer behöva boka tid för att gå dit. Anledningen är att om det dräller in massvis med gäster på samma gång kan katterna bli störda.

Den billigaste motorsågen på Amazon

Wranglerstar testar

Visa inte Garaget-artiklar
Garaget / Verktygen

YouTube-kanalen Wranglerstar bestämde sig för att testa hur den billigaste motorsågen man kunde få tag på via Amazon presterade och så här såg det ut.

Mikkeller gör Twin Peaks-öl

David Lynch har varit delaktig i hela processen

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Öl

David Lynch är mannen bakom TV-serien Twin Peaks men han har även många andra strängar på sin lyra - bland annat festivalen Festival of Disruption som anordnas i Los Angeles nu till helgen. Där kommer premiären för ölen vi ser här äga rum, och den är framtagen i samarbete med det danska mikrobryggeriet Mikkeller. David Lynch har varit med vid framtagandet och det finns tre olika sorter att välja mellan - Log Lady Lager, Damn Good Coffee Stout och Red Room Ale.

Efter festivalen kommer ölen att säljas Mikkellers amerikanska ställen, om den även kommer att hitta hit är oklart för tillfället.

Synth-ljuden i Blade Runner

Så får du fram dem själv

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Musik

Synth-ljuden till den gamla klassikern Blade Runner togs fram av kompositören Vangelis och han gjorde det med hjälp av synthen Yamaha CS-80. I det här klippet berättar Justin DeLay (bra efternamn) hur musiken är uppbyggd och förklarar hur du själv ska få det att låta så där mysigt.
Blade Runner is one of the most iconic soundtracks in film history, thanks to the innovation of composer Vangelis. In this video, Justin takes us through how we can nail some of those iconic sounds with analog and digital gear.

Här kan du ladda hem ljuden om du kör Ableton. Bonusklipp nedan.