m
a
r
6 i dag10 i går61 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Smidig och lite annorlunda lampa

Som är lätt att ta med

Visa inte Hemmet-artiklar
Hemmet / Belysning

LED gör att man kan göra lite annorlunda form på belysning men så mycket annorlunda lösningar ser faktiskt inte dagens ljus. MESA heter den här portabla lampan som faktiskt har en lite annorlunda design. Den är gjord för att kunna få bra belysning ovanifrån men samtidigt inte göra så att man inte kan se varandra.

Just nu ett projekt på Kickstarter och billigaste versionen kostar 79 dollar att backa.

Skosnöret som är starkare än stål

Tuffa prylar

Visa inte Garderoben-artiklar
Garderoben / Skor

Om du använder kängor, alltså verkligen använder kängor, så behöver man ett par riktigt bra skosnören. De här från Rhino Laces verkar om man får tro dem själva vara riktiga monster. De ska, sett till vikt, vara starkare än stål och inte vika sig för lite eld.

Låter ju perfekt!

Klarna visar upp smoooth ny form

Ny logo, ny stil, nytt typsnitt

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Design

Klarna är på väg att bli bank men vill för den sakens skull inte bli tråkiga och stela. Istället visar man nu upp en ny logga och ett nytt "brand" som istället ska göra varumärket roligare.

Den tidigare loggan som var blå med de två bladen i K:et är borta och istället är det svartvitt som gäller. Logotypen i sig är lite enklare än tidigare och det är istället andra delar av varumärket som ska få ta ett steg fram.

Man har tagit fram ett nytt typsnitt som man kallar för KlarnaSans som finns i tre vikter; medium, regular och bold. Man har även tagit fram ett rubriktypsnitt som man kallar för KlarnaHeadline som effektivt kommer att lyfta fram varumärket tror jag. Så här ser det ut:

Man har från och med nu tre produkter som heter Pay Now, Pay Later och Slice it. Dessa har fått lite ikoner, som en pizza för slice it. Färgskalan är fatt men rätt färgglad och verkligen inte bara en stackars färg att välja på.

Shira Bocar lagar Baba ghanoush

Riktigt bra grejer detta

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Mat

Nu mot slutet av sommaren kan man hitta aubergine rätt billigt lite överallt och det innebär ju att man borde passa på att laga till lite baba ghanoush.

Baba ghanoush kan man väl säga är den där lite ibland bortglömda kusinen till den otroligt mycket mer populära maträtten Hummus. Men det betyder inte att det är sämre för det, snarare tvärtom. Precis som med hummus finns det ju massvis med olika sätt att göra det på och det gäller ju att hitta receptet som passar ens smak bäst.

Men i fall man behöver lite inspiration att komma igång med denna goda maträtt så kan man i klippet ovan se när Shira Bocar lagar till en riktigt smarrig baba ghanoush. Kan själv tycka att hon gör det lite komplicerat för sig men det är väl sådant som man kan dra till med när man har ett populärt matlagningsprogram.

Toklyxig förvaring för dina bästa sneakers

Alltså, dina allra bästa

Visa inte Garderoben-artiklar
Garderoben / Skor

Antalet sneakernördar ökar nog för varje dag som går. Jag anser mig vara en sneakernördwannabe men har börjat förstår hur tokiga folk kan vara i och runt sina sneakers. Den här förvaringen är för den som är riktigt, riktigt seriös (och som har stor budget).