m
a
r
3 i dag67 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Lämnar - ny låt från Den svenska björnstammen

Lyssna här

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Musik

Den svenska björnstammen släppte i dag den nya låten Lämnar som du kan lyssna på här nedan.

Guldägget man kan basta i

Finns i Kiruna

Visa inte Hemmet-artiklar
Hemmet / Arkitektur

Konstnärsduon Bigert & Bergström och Riksbyggen har tillsammans tagit fram det här guldskimrande ägget som på insidan gömmer en bastu. Konstruktionen består av en ram i rostfritt stål som fått guldplattor på sig och insidan har väggar och golv i tall, medan sittplatserna är i asp. Bastun har man placerat i Luossabacken i Kiruna.

Videon till Dan Auerbachs senaste låt är här

Waiting on a Song

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Musik

Frontmannen i Black Keys, Dan Auerbach, släppte i mars lite oväntat soloalbumet Waiting on a Song. Namnet på plattan är samma som den första singeln, som nu har blivit med video.

Apple-designer har tagit fram ett timglas

Blir ditt för 12 000 dollar

Visa inte Hemmet-artiklar
Hemmet / Inredning

Timglas kan ju vara trevliga inredningsdetaljer som man kan pilla och kolla på när man har tråkigt. Har man dessutom en rejäl slant över kan man ju satsa på ett som är lite lyxigare än vanligt, exempelvis detta som Apple-designern Marc Newson har tagit fram. Det är fyllt med 1 249 996 stycken små nanobollar som tar tio minuter på sig att falla från den ena sidan till den andra. Endast 100 stycken timglas kommer att tillverkas och alla har det rätt vårdslösa priset 12 000 dollar.

Danska Rains stämmer Zara

Har kopierat deras regnrock

Zara till vänster och Rains till höger, eller?
Visa inte Garderoben-artiklar
Garderoben / Kläder

Det är inte direkt okänt att Zara kopierar dyra modemärken och säljer sina kläder för ett betydligt lägre pris än vad originalen kostar. Nu lackar den danska klädtillverkaren Rains ut på just detta, och stämmer Zara eftersom de kopierat deras regnrock. Daniel Brix Hesselager som är medgrundare och ägare av Rains säger följande:

"Zara has copied some of our core products – classics – items which we have worked relentlessly on to help define our brand. We’re talking about products that will not change from season to season. So this copying must stop immediately. Their size and resources are great, but we are willing to go as far as it takes."