m
a
r
1 i dag10 i går75 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Bugatti Chirons motor i skala 1:4

Vore fint att ha på hyllan

Visa inte Garaget-artiklar
Garaget / Maskiner

Om du skulle ha omkring 10 000 dollar över och känner att det saknas något i hyllan hemma kanske den här kopian av Bugatti Chirons enorma W16-motor med tillhörande växellåda kan få ta plats där. Den är i skala 1:4 och som vi kan se väldigt detaljrik.

Tillverkaren Amalgam säger att det tog 2 500 timmar att designa skapelsen och sedan att det tar 220 timmar att bygga varje av de 1 040 stycken exemplaren man tar fram.

Metallica - The Unforgiven II

Fredagsklassikern

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Musik

Ni vet när man kommer att tänka på en låt och att det känns som att det var nyss den spelades som en ny hit på typ MTV? Jag fick Metallicas klassiker The Unforgiven II på skallen nyligen och fick nästan en chock när jag såg hur gammal den är nu - 20 år! Det är alltså 20 år sedan jag och min kompis Erik satt i hans källare och spelade denna såpass högt att jag bara såg hans mammas mun röra sig när hon kom ner och gormade att vi skulle sänka. Det gjorde vi, tills hon hade gått upp igen.

Har du testat frukten Durian?

Den som luktar fis

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Mat

För några månader sedan fick jag testa Durian. Det sägs vara den mest illaluktande frukten i världen och det stämmer säkerligen för gott luktade den inte. Den var inte särskilt god heller, men ska tydligen innehålla massa bra saker som kroppen gillar. Har du testat?

Erik Haag och Lotta Lundgren startar podcast

Alla kan äta julbord

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Podcast

Alla kan äta julbord är en julshow med Erik Haag och Lotta Lundgren där de spinner vidare på Historieätarna-temat och skojar kring mat, samtidigt som du får vara med och äta. Nu knoppas detta av till en podcast med samma namn. Den 23 oktober har första avsnittet premiär och man beskriver det hela med följande ord:

"En folkbildande liten radioserie om julens mat och julbordsätandets sköna konst."

Serien har sex stycken avsnitt och alla är inspelade under samma dag då paret åt och drack sig igenom hela det svenska julbordet. I varje avsnitt är kulturpersonligheten och dryckesexperten Carl Jan Granqvist med och pratar om julens drycker.

Carpool Karaoke med Linkin Park

Spelades in en vecka innan Chester dog

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Musik

En vecka innan sångaren i Linkin Park, Chester Bennington, tog sitt eget liv spelades ett avsnitt av Carpool Karaoke in och nu har man bestämt sig för att dela med sig av detta. Med i bilen är också skådespelaren Ken Jeong.