m
a
r
5 i går76 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Är folk från Kanada verkligen så trevliga?

Stereotyper från 70 stycken olika länder

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Video

I det här klippet berättar 70 stycken personer från 70 stycken olika länder vad som är det mest stereotypiska och kliché-mässiga med just deras respektive land.

Bonusklipp nedan.

Dokumentär om hur Jordans förändrade världen

Här är trailern

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Dokumentär

Unbanned: The Legend of AJ1 är namnet på en ny dokumentärfilm som handlar om hur skorna Air Jordans förändrade världen. Filmen har premiär den 13 juli och i den medverkar bland annat Michael Jordan, Michael B. Jordan, Spike Lee, Lena Waithe, Anthony Anderson och DJ Khaled.

Husqvarna börjar bygga cyklar igen

50 år sedan sist

Visa inte Garaget-artiklar
Garaget / Cykeln

Det är nu hela 50 år sedan Husqvarna senast tillverkade vanliga hederliga trampcyklar. Nu ska dock namnet återigen användas i cykelsammanhang, fast denna gång handlar det om elcyklar. Tillverkningen sker i Asien och det hela är ett samarbete med det tyska företaget Pesco. I Tyskland, Österrike och Schweiz har man redan börjat sälja cyklarna, till Sverige kommer de först senare i år eller nästa år.

Gin och tonicen du kan bre på mackan

Genialiskt!

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Mat

Äntligen kommer ett lite vuxnare alternativ till Nutellan, här är marmeladen med smak av gin och tonic som du kan bre på mackan. Verkar ju inte så dumt faktiskt, och kan kanske liva upp en bit trött bröd. Och en trött människa på morgonkvisten.

En burk blir din för 9,99 pund.

Frantzén får tre Michelinstjärnor

Första svenska restaurangen som får det

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Restaurang

Som första svenska restaurang någonsin får nu Frantzén i Stockholm tre stjärnor i den prestigefyllda Michelinguiden. Michael Ellis som är International Director för Michelin-guiderna säger följande:

"Björn Frantzén har skapat en unik vision för nordisk mat, som kombinerar sublima ingredienser med häpnadsväckande kulinariska tekniker. Björn Frantzéns gastronomiska uttryck är verkligen värt resan och är en gustatorisk upplevelse som ingen annan."

På årets lista hittas även två stycken nya 2-stjärniga restauranger - Daniel Berlin utanför Tomelilla och Kadeau i Köpenhamn. En stjärna delades ut till Me/Mu och Jordnaer som båda ligger i Danmark och till SAV i Malmö och Aloë och Agrikutur i Stockholm. Galt i Norge och Grön i Finland fick också varsin stjärna.